Ин Йога с Ани в Kremena Dance Center

Ин Йога с Ани в Kremena Dance Center

Ин Йога е много плавна, при която определена асана се зъдържа в продължение на 3 до 5 минути. Работи се със силата на гравитацията и тежестта на собственото тяло. В ин няма напрежение, стягане и активиране на мускулите.  По време на ин практика, се стараем да сканираме тялото и да отпуснем всяка негова част (това включва най-вече стапяне на съпротивите на ума).

Ин Йога е един по-малко популярен стил на Йога. Първоначално е наречен Даоистка Йога , този стил дълбоко въздейства върху тялото ни и най-вече върху съединителната тъкан, фасция, сухожилия, стави и кости. Фокусът е преди всичко съединителната тъкан в предвид нейното изключително голямо значение за здравето ни.Това е практика, която регулира потока на енергия в тялото използвайки знания от Дао и йога.
В Ин йога се използват едва 14-15 асани, изпълняват се пасивно и с голяма концентрация. Заемайки дадена поза ние се стремим да отпуснем мускулите и така да навлезем в дълбочина чрез съединителната тъкан към ставите и костите. Ян практиките са повече за мускулите ни. Ин практиките предлагат дълбоко и бавно отпускане на физиката ни и преживяване на медитативно състояние в асаните. Тук фокуса е да задържим със спокойно дишане и отпускане на мускулите от три до пет минути, та дори до 20 минути в дадена поза.Времето прекарано в тези пози е много подобно на времето прекарано в медитация.
Тази концепция за Ин Йога е продължение на хилядолетното знание от някой стари йога текстове, като Хатха Йога Прадипика, където са отбелязани само шестнадесет основни асани за практика. И още по -важното е , че всички тези малко на брой пози имат за цел да подобрят практиката ни на медитация.
Нашият ден е изпълнен с множество ЯН действия – ние общуваме с другите, движим се, понякога дори препускаме през ежедневието, за да се справим с натоварените си графици. Информацията, която внасяме в системата си е толкова много, че понякога не можем да я преработим и това предизвиква стрес, безсъние, раздразнителност, депресия и други неблагоприятни състояния. Източните системи ни учат, че здравето се базира на баланса между активност/действие и пасивност/почивка – ИН И ЯН. Ин йогата е чудесен начин да рестартираме цялата си система и да дадем нужната почивка на тялото и ума си, за да изживяваме истинско щастие в телата си. Чрез ин йога ние работим на много дълбоко ниво и имаме възможност многократно да подобрим гъвкавостта си, въздействайки директно върху фасцията – съединително-тъканната обвивка, която обгръща мускулите и прераства в сухожилия. Това действа благоприятно на ставите и увеличава тяхната мобилност. Ин йогата e насочена към парасимпатиковата нервна система, която позволява на човек да релаксира.

“Ако достатъчно дълго време седиш на едно място, целият свят ще мине пред очите ти”.

Kremena Dance Center.
Kremena Dance Center.

За Kremena Dance Center:

Магията на Танца винаги Ви е омайвала? Искате да се разтоварите от сивото си ежедневие и да сте в добра форма? Другите танцуват, а Вие се притеснявате? Мислите си, че не можете да се справите? Не се колебайте! Направете първите си стъпки в Kremena Dance Center!

Благодарение на нашия професионален екип ще усетите, че сте на правилното място, и колебанията Ви ще изчезнат!

В Kremena Dance Center можете да вземете участие в групови и индивидуални уроци по : Аржентинско танго, Народни танци, Суинг, Спортни танци за деца и възрастни, Салса, Бачата, Кизомба, Зумба, Йога,Пилатес, Ориенталски танци и др. Специално предложение за сватбени двойки: хореография на сватбен танц и интензивно обучение на основните български хора.

Танцовият център разполага с 2 зали с климатизация, просторни съблекални, рецепция, паркинг. Групи за всяка възраст и ниво! Много партита, където се забавляваме заедно и практикуваме наученото!

Докоснете се до вълшебството на танците, намерете нови приятели и станете част от нашето танцово семейство!

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Последвайте ни @kremena.dance.center

4.8

833 reviews

4.8

1252 reviews

4.9

115 reviews

Танцова зала Kremena Dance Center Варна

Пон – Пет:
17:00 – 22:00

Съб – Нед:
10:00 – 21:00
 

Copyright © 2023 Kremena-dance.com