ОРИЕНТАЛСКИ ТАНЦИ – Интензивен семинар

ОРИЕНТАЛСКИ ТАНЦИ – Интензивен семинар

Участниците в семинара ще имат възможността да усвоят основни движения на РаксШарки – рафиниран и елегантен стил в ориенталските танци – техника и комбинации.

Семинарът ще се проведе на 07 юни от 18:30 до 20:30 часа в залите на Kremena Dance Center. Цената за 2 часа е 12 лв.
Облеклото трябва да е удобно, еластично; краката са боси, с чорапи или цвички.
Преподавател: Илина Ковачева – професионален инструктор, танцьор и хореограф.

https://www.facebook.com/events/570802666284751/

 

ОРИЕНТАЛСКИ ТАНЦИ - Интензивен семинар
ОРИЕНТАЛСКИ ТАНЦИ – Интензивен семинар

     ОРИЕНТАЛСКИЯТ ТАНЦ  е древно изкуство с дълбока символика, чиято родина е Египет. В основата му стои преклонението към жената като благословена да дарява живот. В миналото се е изпълнявал в чест на Богинята – майка за плодовитост и е служил за подготовка на жените за леко раждане, тъй като чрез неговото редовно практикуване се усъвършенства контрола на тазовите и коремните мускули. Освен като свещен ритуал и за здраве, танцът разбира се е изпълняван и за забавление по време на тържества, сватби и други специални поводи. Многобройните стилове правят тези танци изключително интересни и разнолики. Опознавайки ги, всеки – танцьор и зрител, може да намери своя любим стил, който съответства на неговата нагласа и темперамент.
    Подходящ за жени от всички възрасти, този изключително красив танц развива женствеността и повдига самочувствието. При редовни занимания извайва фигурата и повишава гъвкавостта. Потапяйки се в магията на ориенталския танц, ще освободите натрупаното напрежение и ще се заредите с положителна енергия!

ИЛИНА КОВАЧЕВА е професионален танцьор, хореограф и преподавател по ориенталски танци.
Когато преди 7 години се гмурва във вълшебния свят на ориенталския танц, тя не подозира, че това ще се превърне в начин на живот за нея. Преди това е тренирала спортни танци – 7 години и народни танци – 4 години в град Варна. Търсейки ново предизвикателство открива очарованието на ориенталските танци, в които се влюбва и днес желае да сподели любовта си към тях с повече хора, които да се заразят с тази тръпка.

     Илина продължава да се развива, посещавайки интензивни курсове при различни преподаватели от цял свят
. От началото на 2011 г. е професионален инструктор и води ежеседмични курсове по арабски танцови техники в София, понастоящем е част от екипа на „Dance Academyв зала Фестивална. Води танцови семинари и в други градове на България. Участва в танцови спектакли на театрална сцена, тв предавания и като гост-хореограф в телевизионни танцови формати.
   През
2012 г. печели престижни места на два международни конкурса в Гърция, в категория „соло професионалисти”: 
2-ро място на V Международен танцов турнир “Salonika Open”;
 – 2-ро място на конкурса “Queen Of Cairo By Night” в рамките на международния белиденс фестивал “Cairo By Night”. 
     В началото на 2013 г. е избрана лично от
Jillina да се включи в част от световното турне на Bellydance Evolution – танцов спектакъл от световна класа, представен във Виена и Мадрид.
Илина приема за своя мисия популяризирането културата на истинския ориенталски танц и се надява да спомогне повече хора да опознаят и да се докоснат до това красиво
изкуство!

ОРИЕНТАЛСКИ ТАНЦИ - Интензивен семинар
ОРИЕНТАЛСКИ ТАНЦИ – Интензивен семинарLeave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Последвайте ни @kremena.dance.center

4.8

833 reviews

4.8

1252 reviews

4.9

115 reviews

Танцова зала Kremena Dance Center Варна

Пон – Пет:
17:00 – 22:00

Съб – Нед:
10:00 – 21:00
 

Copyright © 2023 Kremena-dance.com