+359 894 979 381 kremenadancecenter@gmail.com

Евгени Чакъров

 

Евгени е роден е в град Варна. Проявява интерес към народните танци от съвсем малък. Започва да танцува още в детската градина, когато е на 4-5 години. Основното си образование изкарва в хореографска паралелка. Възползва се от предоставените възможности като се записва и в училищната танцова група - така става солист в много от танците им. Участва и печели много конкурси и надигравания (Златната Гега, Златната Лира и др.). На 11г. започва да се занимава и с хип-хоп танци.

На 13г. е приет в НГХНИ "Константин Преславски" с профил "Разширено обучение по хореография". Там продължава да развива професионалните си умения в областа на танцовото изкуство като взима дейно участие в ансамбъла на гимназията. Заедно заслужено си извоюват много 1-ви места, трофеи и грамоти. Редовно се включват в различни проекти, като и в хореографски олимпиади в София. 

На 19г. създава танцова формация "Елбетица", с която целогодишно вземат участие в различни фестивали и събития в страната. В момента Евгени изучава специалност "Хореография" във ВСУ "Черноризец Храбър" и участва дейно в Академичния танцов театър към университета. 

Любовта на Евгени към българския фолклор се изразява не само в танците, но и в искрената му почит към традициите и обичаите. Обича фестивала на народната носия в Жеравна и му харесва да е част от него. По коледните празници често се изявява и като коледар.

евгени 3

 

Евгени е в екипа на Kremena Dance Center от 2017г. Зареден е с много положителни енергия и е готов да сподели и обогати знанията ви в областта на българските народни танци.

„Вдъхновяват ме всякакви танци и музика, като цяло изкуството. От малък съм на сцената и под светлините на прожекторите, а за мен това е мястото, на което не виждаш нищо друго освен магията на танца. :) “