+359 894 979 381 kremenadancecenter@gmail.com

Десислава Стойчева

десислава стойчева

 

Деси започва да се занимава с изкуство още от детската градина. Завършва основното си образование в изобразителна паралелка като по време на обучението си печели награди в различни конкурси по рисуване, участва в множество изложби и пленери. Паралелно с изобразителното изкуство, още в първи клас започва да се занимава и с народни танци. Така в продължение на 6 години редовно взима участие в ежегодните концерти на училището, както и в различни събития в града.

Любовта ѝ към спортните танци се заражда, когато по време на концерт с нейно участие, вижда танцова двойка да танцува румба. Тогава си казва „Някой ден ще мога и аз така!”.

На 12г. започва да танцува салса, а малко след това и спортни танци. На 19г. вече е помощник-преподавател. Започва да танцува бачата, аржентинско танго и фламенко, а две години по-късно и суинг.  През цялото време участва в различни шоу-програми и фестивали в страната.

Като човек, обичащ предизвикателствата, ценящ изкуството и опитващ се да го превърне в свой начин на живот, постоянно търси нови приключения и възможности за развитие на творческите си умения. В гимназията взима участие в училищния Арт-клуб за ръчно-изработени изделия. Влизайки в университета, става част от Студентски театър „ИкАрт”, където се изявява и като актьор и хореограф-постановчик в различни спектакли. С театралния състав участват и печелят награди по фестивали в цялата страна. През 2017г. завършва Artin Vision Film Academy, където цялата група курсисти създават свой собствен късометражен игрален филм. В момента е част от Театрална школа "Етюд".

Смята, че всяко изкуство ни дава невероятна възможност да изразим себе си по разнообразни  и уникални начини. А различните стилове танци възприема като различни езици – всеки има различна красота и затова винаги се стреми да научава много нови такива - на принципа „колкото повече, толкова повече”.

десислава стойчева 3
десислава стойчева 2
desi 4

 

Деси е част от Kremena Dance Center от самото създаване на клуба. В момента ви посреща с усмивка на рецепция и преподава Fit & Relax, Аржентинско танго, Суинг, Народни танци, Модерни и Спортни танци за деца и възрастни.

„Сценичните изкуства ме допълват, обогатяват ме и ми помагат да израсна като човек - в тях намирам себе си...сцената е мястото, където се чувствам свободна.”