БАЧАТА в Kremena Dance Center

БАЧАТА в Kremena Dance Center

Kremena Dance Center преподава Бачата във Варна.
Вижте ГРАФИК на тренировките и се СВЪРЖЕТЕ с нас за повече информация.

Танцът Бачата е социален танц, родом от Доминиканската Република и се танцува по двойки. Това е страстен и чувствен вид на изразяване на любовта чрез танц. Забавен за изучаване, действа благоприятно и за физическото, емоционалното и психическото състояние на танцуващите.

Проучванията показват, че танцуването на Бачата и Аржентинско Танго подобряват концентрацията, стимулират координацията, разтоварват от стреса и напрежението. Като  социален танц, Бачата дава възможност да се срещнете с нови хора, да намерите нови приятели, да станете по-уверени.

 

Основна тема в Бачатата са романтичните истории, особено доминират историите за нещастна любов и тъга. Оригиналният термин, с които е бил наричан този жанр е бил „amargue” („горчивина” или „тъжна музика”), но после по-неутралния термин Бачата станал популярен.

Бачата произхожда от и е все още пряко свързана с пан латиноамериканския романтичен стил наречен Болеро. През годините е била повлияна от Меренге и различни латиноамерикански стилове музика, изпълнявани на китара.

Музиката е в такт 4/4. Най-характерния аспект на Бачата е използването на усилвател за акустична или електрическа китара, чийто звук е бил обработен с флангър, реверберация, ехо или комбинация от трите. Използването на арпеджо акорди за основа на мелодията е почти стандартно. Допълнителна китара, миксирана по-тихо може да бъде използвана за създаване на основен ритъм, въпреки че за това може да послужи и електрическа бас китара. Използването на барабани бонго с цел синкопиране или добавянето на акценти е характерно за Бачата. Солота на бонго в паузите между припевите са често срещани.

Произхождаща от латиноамериканската традиционна музика, изпълнявана на китара и в началото изпълнявана от певци и китаристи в евтините барове, Бачата се появява през 60те години.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Последвайте ни @kremena.dance.center

4.8

833 reviews

4.8

1252 reviews

4.9

115 reviews

Танцова зала Kremena Dance Center Варна

Пон – Пет:
17:00 – 22:00

Съб – Нед:
10:00 – 21:00
 

Copyright © 2023 Kremena-dance.com