Аржентинско Танго – Етикет на танцуване

Аржентинско Танго – Етикет на танцуване

Няколко съвета за аржентинско танго етикета.

Личната хигиена е от съществено значение за едно приятно танцуване.

Лошият дъх, мирис на тялото и прекомерното изпотяване са нежелани. Бъдете чувствителни към вашите партньори, танцьори и колеги. Прекаленото използване на одеколон, парфюм и други, може да бъде също толкова дразнещо, и никога не е заместител на къпането.

Облечете се подходящо за събитието, тангото е елегантен танц. За Практика се облечете удобно и практично.  Ако носите допълнителни аксесоари (примерно очила) и бижута, се уверете, че те не се превръщат в опасно оръжие, докато танцувате.

Кавалерът кани Дамата на танц, тъй като той е лидерът в двойката.

Ако искате да танцувате, покажете вашето намерение.
Стойте до края на дансинга, за да знаят другите, че вашите намерения са да танцувате. Не очаквайте някой да дойде и да прекъсне разговора ви с другите. Опитайте се да не водите продължителни разговори, ако сте близо до дансинга, дайте възможност на тези, които искат да танцуват.

Винаги канете на танц учтиво, независимо дали устно или без думи. Също така е хубаво да се представите. Потърсете тези, които се оглеждат и искат да танцуват, избягвайте да притеснявате някого, който няма желание да танцува.

Ако трябва да откажете покана за танц, направете го искрено.
Не е обидно да пропуснете една или две песни. Ако откажете на една песен,  не приемайте друга покана за тази песен, която сте отказали от някой друг.
Ако едно и също лице ви откаже на предложенията за танц няколко пъти в рамките на едно и също събитие, това е намек, че лицето може да няма желание да танцува с Вас. Присъствието ви на едно такова събитие не означава, че трябва да танцувате с всеки.

Кавалерът винаги ескортира дамата до дансинга.

Когато стъпвате на дансинга, направете го внимателно.
Танцьорите на дансинга винаги имат право на преминаване. Не минавайте напряко през центъра на дансинга, докато другите хора танцуват.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Последвайте ни @kremena.dance.center

4.8

833 reviews

4.8

1252 reviews

4.9

115 reviews

Танцова зала Kremena Dance Center Варна

Пон – Пет:
17:00 – 22:00

Съб – Нед:
10:00 – 21:00
 

Copyright © 2023 Kremena-dance.com